Bebyggelsesprocent garage

Der gælder forskellige regler ved bebyggelse af garage. Hos Landinspektørerne Skelstedet beregner vi bebyggelsesprocent garage og giver dig kvalificeret rådgivning

De forskellige regler for bebyggelsesprocenter, er blandt andet lavet for at skabe sunde og velfungerende boligområder. Reglerne sikrer, at tætheden i boligområdet reguleres, så der blandt andet er plads til friarealer.

I parcelhusområder ligger den typiske bebyggelsesprocent på 30, men der kan være mange lokale undtagelser på kommunalt plan. Det er derfor altid en god ide, at kontakte din kommune, hvis du ønsker at lave tilbygninger, såsom garager. Dette for at sikre, at din bebyggelsesprocent ikke overskrider de vedtægter, der indgår i lokalplanen.

Ved bebyggelse af garage i sommerhusområder, gælder det eksempelvis at garager, udhuse og andre småtilbygninger, ikke må udgøre mere end 80 m2 af det samlede boligareal.

Læs mere om regler for bebyggelsesprocent for sommerhuse her.

Hvorfor er det vigtigt med beregning af bebyggelsesprocent?

Beregning af bebyggelsesprocent, er væsentlig for korrekt angivelse af information til myndigheder, både i forbindelse med bygning af garage, men også i forbindelse med bygning af udhuse afhængigt at typen.

Ved en bebyggelsesprocent beregning tages der udgangspunkt i hele matriklen, dens ejendom og eventuelt andre bebyggelser. Selve ejendommens bebyggelsesprocent er angivet i Bygnings- og Boligregistret (BBR), og såfremt den er korrekt, er det nemt at beregne hvor meget ekstra areal, der kan bebygges med en garage.

Hos Landinspektørerne Skelstedet udfører vi beregning af bebyggelsesprocent garage. Derudover sørger vi for den korrekte rådgivning i forhold til de gældende regler for bebyggelsesprocenter. Men det er ejerens eget ansvar, at oplyse den korrekte bebyggelsesprocent i BBR.

Når du skal bygge garage i skel

Ved tilbygning af garage, carport eller udhus, er det ikke kun bebyggelsesprocenten der skal tages højde for. Disse former for tilbygninger, kan nemlig indebære visse vanskeligheder i forhold til, hvor på ens grund det er lovligt at bygge.

Afsætningen af garagen kan således give anledning til udfordringer, trods det at der er plads indenfor den tilladte bebyggelsesprocent, idet der også skal tages højde for afstandsforhold.

Der er forskellige faktorer, der spiller ind, når man snakker om afstandsforhold. Der er regler for afstand til både skel, offentlig vej og andre bebyggelser, hvilket medfører, at der ved afsætning af garage også skal tages hensyn til garage i skel regler.

Landinspektørerne Skelstedet hjælper med at sikre korrekt opmåling eller beregning af afstande og bebyggelsesprocent garage.

Det er derfor vigtigt, at opmålingen af matriklen er korrekt for at sikre gældende krav overholdes, og for at få byggetilladelse, ligesom der også skal tages hensyn til gældende lokale bebyggelsesprocenter.

Vi er din samarbejdspartner ved udregning af bebyggelsesprocent garage. Har du spørgsmål til reglerne herom, så er du velkommen til at kontakte os.

bebyggelsesprocent garage

Landinspektørerne Skelstedet kan føre sin række af ejere helt tilbage til 1845 og er således et af landets ældste landinspektørfirmaer.

Vi beskæftiger ca. 16 fuldtidsmedarbejdere på vores kontorer i Vedbæk, Slagelse, Humlebæk og Værløse

KONTAKT OS

 

Vedbæk 45 66 14 11
Slagelse 58 56 53 00
Humlebæk 49 19 10 69
Værløse 44 98 14 44

 

Læs mere

Firmaet beskæftiger i dag ca. 16 fuldtidsmedarbejdere på vores kontorer i Vedbæk, Slagelse og Værløse.

 

Kontakt os på telefon 45 66 14 11 for mere information om bebyggelsesprocent