Bebyggelsesprocent sommerhuse

Hos Landinspektørerne Skelstedet, hjælper vi dig med den korrekte beregning af bebyggelsesprocent sommerhuse

Bebyggelsesprocenten i sommerhusområder ligger lavere end i parcelhuskvarterer. Grunden til dette er, at de fleste kommuner ønsker, at sommerhusområderne har et åbent og naturligt præg. Det kan derfor være relevant med en bebyggelsesprocent beregning når et sommerhus skal bygges eller ombygges.

Få mere information om bebyggelsesprocent sommerhus her

Selve sommerhus bebyggelsesprocent afhænger af huset, dets konstruktion og etablering af en eventuel carport, et udhus eller lignende. Hos Landinspektørerne Skelstedet, udfører vi opmålinger og beregner bebyggelsesprocent sommerhus, så du opnår det maksimale udbytte af din grund.

Hos Landinspektørerne Skelstedet tilbyder vi:

  • Professionel rådgivning i forhold til bebyggelse
  • Beregning af bebyggelsesprocent
  • Vejledning i regler for bebyggelsesprocent sommerhus
  • Relevant information om regler for skel, tilbygning, byggelinjer m.m.

Har du spørgsmål vedrørende bebyggelsesprocent beregning, er du altid velkommen til at kontakte os, så sørger vi for at du får en korrekt og professionel rådgivning.

Hvor meget må jeg bygge på min sommerhusgrund?

Der er forskellige regler for bebyggelsesprocenter. Det afhænger af hvilken type bebyggelse der er tale om, samt hvilken kommune der bygges i. I forhold til sommerhus bebyggelsesprocent, ligger denne normalt på 15 % af grundens samlede areal. Der kan dog være fastsat en anden bebyggelsesprocent, eller være fastsat et maksimum areal i forhold til sommerhusområdets lokal plan. Du kan derfor med fordel, forhøre dig om sommerhus bebyggelsesprocent hos den pågældende kommune inden du påbegynder dit byggeri.  

Hvis du ønsker at udvide dit sommerhus eller lave tilbygninger, er det derfor vigtigt at få lavet en bebyggelsesprocent beregning inden du går i gang med at bygge. Således sikrer du dig, at du overholder den bebyggelsesprocent, der er gældende for dig, og at du dermed ikke overskrider den tilladte byggegrænse.

Inden du påbegynder nyt byggeri eller tilbygning, er det derfor relevant, at undersøge hvilke regler der er gældende for dig i dit sommerhusområde.

Ved tilbygning af garage til dit sommerhus, kan du læse mere her.

Bygnings- og boligregisteret (BBR)

Hvad enten du bygger nyt eller skal i gang med en tilbygning til dit sommerhus, er det altid vigtigt at du indberetter dette til BBR.

Skal du eksempelvis have lavet en ejendomsvurdering eller have udbetalt en skadeserstatning via din forsikring, gøres dette blandt andet ud fra de oplysninger, der er registeret i BBR. Laver du om- eller tilbygninger, kan dette ligeledes have indvirkning på din ejendomsværdiskat. Det er derfor yderst vigtigt at disse oplysninger er korrekte og stemmer overens med dit sommerhus faktiske fysiske areal. 

Hos Landinspektørerne Skelstedet beregner vi din sommerhus bebyggelsesprocent, men du står selv for at indberette til myndighederne og at dine oplysninger i BBR er korrekte.

Læs mere om vores beskæftigelsesområder inden for det private her.

bebyggelsesprocent sommerhuse

Landinspektørerne Skelstedet kan føre sin række af ejere helt tilbage til 1845 og er således et af landets ældste landinspektørfirmaer.

Vi beskæftiger ca. 16 fuldtidsmedarbejdere på vores kontorer i Vedbæk, Slagelse, Humlebæk og Værløse

KONTAKT OS

 

Vedbæk 45 66 14 11
Slagelse 58 56 53 00
Humlebæk 49 19 10 69
Værløse 44 98 14 44

 

Læs mere

Firmaet beskæftiger i dag ca. 16 fuldtidsmedarbejdere på vores kontorer i Vedbæk, Slagelse og Værløse.

 

Kontakt os på telefon 45 66 14 11 for mere information om bebyggelsesprocent