Landbrugspligt

Der gælder forskellige regler og restriktioner for landbrugsejendomme med landbrugspligt. Er din ejendom over 2 ha er der landbrugspligt. Hvis der er landbrugspligt på din ejendom har du pligt til at vedligeholde jorden, men ikke at dyrke den. Du kan dermed henligge jorden til naturområde, efter de regler der er omkring drift af landbrugsjord.

Salg af landbrugsejendom med landbrugspligt

Der er nogle særlige regler ved salg af landbrugsejendomme med landbrugspligt. Der er en avancebeskatning på salget som man skal være opmærksom på. Der er en avanceskat på fortjenesten af salget, der beregnes ud fra forskellen mellem salgs- og anskaffelsespris. Skelstedet hjælper med at rådgive dig om salg af ejendomme med landbrugspligt, således at du er sikker på at salget forløbet korrekt.

Ophævelse af landbrugspligt

Ønsker du ophævelse af landbrugspligt på ejendommen, er der forskel på størrelsen af den. Hvis din ejendom er under 2 ha kan du frit ophæve landbrugspligten. Hvis du skal ophæve din landbrugspligt på ejendomme over 2 ha, skal dette gøres ved henvendelse til Kort og Matrikelstyrelsen og med en landinspektør.

Professionel rådgivning om landbrugspligt

Skelstedet er klar til at rådgive dig om ophævelse af landbrugspligt. Vi har stor erfaring med rådgivning omkring landbrugspligt og landbrugsejendomme. Du kan altid kontakte os hvis du vil høre mere omkring landbrugspligt.  

 

Hos Landinspektørerne Skelstedet kan du få rådgivning om landbrugspligt

Landinspektørerne Skelstedet kan føre sin række af ejere helt tilbage til 1845 og er således et af landets ældste landinspektørfirmaer.

Vi beskæftiger ca. 16 fuldtidsmedarbejdere på vores kontorer i Vedbæk, Slagelse, Humlebæk og Værløse

KONTAKT OS

 

Vedbæk 45 66 14 11
Slagelse 58 56 53 00
Humlebæk 49 19 10 69
Værløse 44 98 14 44

 

Læs mere

Firmaet beskæftiger i dag ca. 16 fuldtidsmedarbejdere på vores kontorer i Vedbæk, Slagelse og Værløse.

 

Kontakt os på telefon 45 66 14 11 for mere information om landbrugspligt