Skelregler

Vi yder professionel rådgivning omkring skelregler og byggeri ved skel

Mange spørgsmål kan opstå i forbindelse med fastsættelse af skel og bebyggelser. Hvor går skellet? Hvilke regler gør sig gældende for hegn i skel og hvilke afstande skal overholdes, når du opsætter et legehus eller carport på din matrikel?

Vi rådgiver og hjælper private i forbindelse med reglementer, som der skal tages hensyn til i forhold til, at bygge i skel samt i afstand til skel. Vi vejleder vores kunder igennem processen vha. professionel og konstruktiv dialog, hvor vi sammen finder frem til den bedste løsning.

Vi tilbyder blandt andet:

 • Rådgivning i forbindelse med byggeri i skel
 • Matrikulær sagsbehandling
 • Opmåling og fastlæggelse af skel samt skelafmærkning
 • Rådgivning i forbindelse med hævd og hegnsforhold
 • Afgørelse af skeltvister ved skelforretning
 • Rådgivning af naboretslige forhold
 • Opdeling af din ejendom ved udstykning
 • Afsætning af ny bebyggelse
 • Opmåling af ejendom

Udpluk af gældende regler for byggeri ved skel

Der er adskillige parametre i forhold til skelregler, der gør sig gældende ved bebyggelse, som du hos os vil blive guidet igennem. Du skal blandt andet være opmærksomhed på følgende:

 • Højde maksimalt 2,5 meter over terræn
 • Samlet længde på maksimalt 12 meter mod naboskel og sti for alle udhusbygninger
 • Ingen vinduer og døre imod skel mod nabo og sti
 • Tagvand skal holdes på egen grund

Dette er kun et udpluk af mange regler, som kan have forskellige tiltag eller afvigelser, alt efter byggeriets art. Hersker der tvivl om beliggenheden af skel ved en grund eller matrikel, evt. i forbindelse med udbygning, så tag fat i os. Skelgrænsen er også vigtig at have fastlagt i forbindelse med køb/salg af ejendomme. Ligeledes er fastlæggelse af skelstedet vigtig, i forbindelse med byggeri tæt ved skel. Sørg da for at kende til beliggenheden af skel i forhold til din ejendom. Der kan også være juridiske aspekter med eventuelle tvister, som vi gerne vil yde rådgivning omkring.

Du er meget velkommen til at tage kontakt til os, så vi kan komme ud og foretage en opmåling af dit skel, således du bliver gjort bevidst om, hvor din ejendoms ydergrænser ligger. Således undgår du at komme i karambolage med naboens ejendom.

Vi gemmer dine opmålinger for dig

Vi bevarer alle vores kunders opmålinger, og kan derfor altid give hurtig og kompetent rådgivning omkring de gældende regler samt aftaler vedrørende den pågældende ejendom. Alle de indsamlede oplysning kan også indgå i andre projekter, hvor der kan være tvivlsspørgsmål omkring gældende skelregler i forhold til din ejendom.

Vi har mange års erfaring

Landinspektørerne Skelstedet har eksisteret siden 1845, hvilket gør os til en af landets mest erfarne inden for faget. Med vores erfaring som ballast, kan vi løse alle typer af opmålingsopgaver – om du skal have afmærket skelgrænsen, foretaget opmåling til nybyggeri eller udstykket en byggegrund, så kan du være sikker på professionel rådgivning og hjælp. Vi har arbejdet på mange forskellige projekter, som har været til stor glæde og gavn for både private og erhvervsdrivende.

Vi har stor erfaring og viden inden for en bred vifte af områder og sager. Vi kan derfor tilbyde professionel rådgivning inden for følgende områder:

 • Rådgivning af offentlige myndigheder, for eksempel kommuner
 • Rådgivning til bygherre omkring begrænsninger og muligheder
 • Rådgivning omkring regler til landbrug og fritidslandmænd med mere
 • Matrikulært og teknisk rådgivning til private

Du kan læse mere om Landinspektørerne Skelstedet her.

Med vores store erfaring og professionelle medarbejdere står vi altid klar til at rådgive dig. Du er velkommen til at kontakte Landinspektørerne Skelstedet på tlf. 45 66 14 11 eller via mail på mail@skelstedet.dk.

skelregler

Landinspektørerne Skelstedet kan føre sin række af ejere helt tilbage til 1845 og er således et af landets ældste landinspektørfirmaer.

Vi beskæftiger ca. 16 fuldtidsmedarbejdere på vores kontorer i Vedbæk, Slagelse, Humlebæk og Værløse

KONTAKT OS

 

Vedbæk 45 66 14 11
Slagelse 58 56 53 00
Humlebæk 49 19 10 69
Værløse 44 98 14 44

 

Læs mere

Firmaet beskæftiger i dag ca. 16 fuldtidsmedarbejdere på vores kontorer i Vedbæk, Slagelse og Værløse.